Fundația Euromonitor pentru Excelență a anunțat astăzi câștigătorii din Republica Moldova ai programului Bursele Europene pentru Jurnaliști. Ceremonia de decernare a diplomelor și de anunțare a celor 4 câștigători care vor pleca la Bruxelles într-o vizită de studiu de o săptămână, a avut loc la Chișinau, în prezența reprezentanților fundației. Și a unui număr impresionant de foști bursieri

În urma selecției, tinerii jurnaliști care vor beneficia de stagiul de pregătire de la Bruxelles sunt:

1. Vadim Cheptanaru – jurnalist Teleradio Moldova, (29 ani)
2. Sergiu Culeac – jurnalist Kiss FM, TV Moldova (35 ani)
3. Constantin Uzdris – jurnalist Unimedia (28 ani)

Marea câștigătoare din Republica Moldova a programului Bursele Europene pentru Jurnaliști, care în afara stagiului de pregătire la Bruxelles va beneficia și de un stagiu de pregătire profesională de trei săptămâni în cadrul unei prestigioase organizații de presă europene, este:

Victoria Dodon – redactor, Centrul de Investigatii Jurnalistice din Moldova

Bursele Europene pentru Jurnaliști reprezintă un program de încurajare și facilitare a pregătirii profesionale și se adresează jurnaliștilor care doresc să capete o experientă profesională în problematica europeană. Acest program îi ajută pe participanți să aprofundeze înțelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcționarea instituțiilor, relaționarea între Statele Membre precum și maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

Programul Bursele Europene pentru Jurnaliști cuprinde trei etape de pregătire profesională:

  • un training specializat, susținut în România de către specialiști în relații europene;
  • o călătorie de studii, de o săptămână, la Bruxelles, pe durata căreia jurnaliștii vor avea ocazia să se întâlnească și să discute cu oficiali ai Uniunii Europene;
  • stagii de pregătire profesională, timp de trei săptămâni, în cadrul unor prestigioase organizații de presă europene.

Din 2010, programul este organizat de către Fundația Euromonitor pentru Excelență, cu sprijinul Societătii Române de Radiodifuziune, Euromonitor Business Consulting Services, JTI, Monitor, Novaconsult, Softnet și AdMedia Consult.

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați prin e-mail: burse@euromonitor.ro

[slideshow]