Doamnei Cristina VASILOIU

EUROMONITOR

Stimată doamnă Vasiloiu,

Succesul ediţiei 2013, a Târgului Internaţional GAUDEAMUS care, deşi a fost organizată şi derulată într-un context extrem de dificil pentru toţi cei care au participat la această campanie, a înregistrat cifre record la mai multe capitole. Acest succes vi se datorează şi dumneavoastră, parteneri şi prieteni ai acestei manifestări, de aceea, cu acest prilej dorim săvă mulţumim pentru modul în care EUROMONITOR s-a implicat în derularea ediţiei cu numărul 20 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS. Ediţia din acest an a avut ca Invitat de onoare „Grupul tărilor nordice”, format din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia iar Preşedintele de onoare al ediţiei a fost Excelenţa Sa domnul Anders Bengtcén, Ambasadorul Suediei în România. Participarea ţărilor nordice la GAUDEAMUS s-a derulat sub sloganul „Cool Nordic Bucureşti”.

Prin colaborarea cu parteneri valoroşi şi eforturile noastre conjugate, ediţia din acest an a însemnat o nouă reuşită în palmaresul GAUDEAMUS, bilanţul statistic vorbind de la sine despre succesul Târgului:

  • Suprafaţa      târgului a fost      de circa 14.000 mp, aproape de capacitatea maximă a Pavilionului Central      Romexpo.
  • Numărul      expozanţilor a      fost de aproape 400, reprezentând câteva dintre cele mai importante      segmente din domeniul editorial şi educaţional.
  • Programul      de manifestări      al ediţiei a cuprins peste 600 de evenimente – lansări şi prezentări de      carte, dezbateri, conferinţe, momente artistice – organizate în mai multe      locaţii special amenajate în incinta pavilionului şi în cadrul standurilor      expozanţilor.
  • Numărul      vizitatorilor a fost de circa 115.000, un număr record de vizitatori în istoria târgului.
  • Numărul      apariţiilor în presă având ca subiect târgul a fost de peste 1.100,      reprezentate de articole, reportaje, ştiri şi interviuri, difuzate de      peste 400 de surse.

În speranţa că veţi rămâne alături de Târgul GAUDEAMUSşi de alte proiecte dedicate susţinerii culturii scrise şi educaţiei din ţara noastră, pe care le derulează Radio România vă urăm, dumneavoastră şi echipei pe care o conduceţi, mult succes şi sărbători fericite!