Fundația Euromonitor pentru Excelență a anunțat astăzi câștigătorii din Romania ai programului Bursele Europene pentru Jurnaliști.

Comunicat de presa

Ceremonia de decernare a diplomelor și de anunțare a celor 8 câstigători care vor pleca la Bruxelles într-o vizită de studiu de o săptămână, a avut loc la Bucuresti, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene , în prezența Excelenței Sale, dna Angela Cristea, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

În urma selecției, tinerii jurnaliști care vor beneficia de stagiul de pregătire de la Bruxelles sunt:

Oana Steliana Alexandru – reporter Prima TV, (33 ani)
Daniel George Coman – reporter Antena 3, (27 ani)
Georgeta Gheorghe – journalist Business Review. (34 ani)
Gabriel Kolbay – redactor Viata Libera, (33 ani)
Stefan Pana – reporter News.ro, (29 ani)
Anca Ligia Petre – editor Club Economic.ro, (28 ani)

Marii câștigători din Romania ai programului Bursele Europene pentru Jurnaliști, care în afara stagiului de pregătire la Bruxelles vor beneficia și de câte un stagiu de pregătire profesională de trei săptămâni în cadrul unei prestigioase organizații de presă europene, sunt:

Calin Nistor Corpas – redactor Jurnal Bihorean, (35 ani)
Ionut Cristian Iordachescu – redactor Realitatea Media, (25 ani)

Bursele Europene pentru Jurnaliști reprezintă un program de încurajare și facilitare a pregătirii profesionale și se adresează jurnaliștilor care doresc să capete o experientă profesională în problematica europeană. Acest program îi ajută pe participanți să aprofundeze înțelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcționarea instituțiilor, relaționarea între Statele Membre precum și maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

Din 2010, programul este organizat de către Fundația Euromonitor pentru Excelență, cu sprijinul JTI, Monitor, Novaconsult, Softnet si AdMedia Consult.

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați prin e-mail: burse@euromonitor.ro.

[slideshow]